Operatie komt eraan!

Nou lieve volgers, eindelijk maar toch weer eens een blog van mijn kant. Het heeft even geduurd doordat er simpelweg niks te melden was. Ik kan wel continu melden dat het niet goed gaat maar daar wordt het niet beter van.

Hoe gaat het?
Het gaat zoals ik in de intro meldde niet goed. Er gaan hier heel veel dingen veranderen.
Dagen duren lang. Heel lang. Ik wil graag weer doelen hebben. Uitdagingen waar ik naar toe kan leven. Ik wil mijn gezicht terug en niet zoals de foto hieronder met die lelijke pleister. Daar ben ik na 3 jaar wel klaar mee. Ik wil mijn sociale leven terug. IK WIL LEVEN IN PLAATS VAN OVERLEVEN!


Operatie
Ik ben vorige week dinsdag weer naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis geweest voor wederom een gesprek over een eventuele operatie. Na heel veel intensieve gesprekken met mijn hoofdbehandelaar, psycholoog en psychiater zijn we vorige week tot de conclusie gekomen dat de operatie er moet komen. Voor mij stond dit vanaf gesprek 1 al vast. Zoals ik nu leef kan ik het niet meer volhouden. Ook had ik vorige week al een gesprek met de verpleegkundigen van de afdeling waar ik kom te liggen. Het was een leuk gesprek. Het voelt echt als thuiskomen als ik in het AVL ben. Mijn tweede thuis.

Wat gaan ze doen?
Het gaat allereerst weer een hele grote ingreep worden met risico’s maar daar kom ik later op terug. Ze gaan een spier uit mijn rechterbovenbeen halen. Die gaan ze plaatsen in de wond zodat alles iets dichter weer gaat worden. Ook gaan ze proberen om de open wond iets kleiner te krijgen zodat straks een prothese beter gaat passen en ook beter gaat zitten. Ook hopen ze doormiddel van deze operatie dat het praten makkelijker gaat, drinken en eventueel het eten. 100 procent zekerheid heb je nooit, maar als je niks doet gaat het sowieso niet beter worden.
Ademhalen zal de eerste weken/maanden via een Canule gaan. Dit is afhankelijk van hoe snel de wond zicht geneest.

Risico’s
Helaas zitten aan deze operatie ook risico’s.

* Spier kan net als de vorige keer afgestoten worden. Dan is alles voor niks geweest.
* Hele reconstructie kan gaan verzakken waardoor je moeilijk kan eten en drinken en voornamelijk ademhalen in de eerste weken.
* Bovenlip kan afsterven.Deze reconstructie bieden ze normaal niet aan maar gezien mijn wensen en leeftijd durven ze dit risico te nemen.

Wat als? Ja goeie vraag. Als het mis gaat dan is het voor mij gewoon klaar. Ik wil en ik kan gewoon niet meer zo leven. Ik wil meer kwaliteit van leven, niet elke ochtend opstaan en hopen dat het weer snel avond is. Die tijden zijn geweest. Na ruim vier jaar ellende wil ik graag leven. Ik denk nu zelfs over dingen na waar ik niet over na moet denken. Ik heb zelfs voor mezelf al dingen op papier staan als het echt niet meer gaat. Klinkt heel gek, iemand van 33 jaar die zijn nummers heeft uitgezocht. Maar het zijn wel dingen waar je over na moet gaan denken. Deze nummers deel ik ook graag. Deze nummers helpen mij er momenteel ook echt doorheen.

Maar vooralsnog lieve mensen, hier ga ik niet vanuit. Ik ga vol vertrouwen de operatie in. Alles komt goed! Beloof ik jullie! Binnen nu en een jaar geniet ik weer van het leven. Sta ik weer op het voetbalveld, drink ik mijn biertje en loop ik weer mijn rondje. Maar het allerbelangrijkste.. ik zal weer een papa voor Milan zijn die leuke dingen met hem doet!


Datum van de operatie is nog niet bekend. Wel dat ze ermee bezig zijn en gaan plannen. Mocht ik een datum hebben en ik ben eraan toe dan deel ik dit uiteraard met jullie.

Dit was het voor nu. Mocht er weer iets te melden zijn wat een blog waard is komt er een nieuwe blog.

Liefs,
Henkie

#teamhenkie

Advertentie

3 gedachten over “Operatie komt eraan!

    1. Dankjewel voor je reactie! Doet mij heel goed. Mocht je Instagram hebben mag je mij daar altijd op volgen @ henkbijl01. Komen vaker updates op dan de site. Nogmaals bedankt voor je reactie! Heel tof!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s