Wat als het even niet meer gaat

Lang geleden dat ik een blog heb geplaatst. Het is wel weer tijd om van mij te laten horen.

Hoe gaat het? 

De laatste tijd is alles wat ik onderneem heel zwaar. Even naar de winkel is bijvoorbeeld al een hele opgave. Ik merk gewoon dat mijn lichaam ontzettend tegenwerkt. Ik zit gewoon niet lekker in mijn lichaam. Is dat een slecht teken? Ik weet het niet. Aantal week geleden was ik weer voor het eerst in vier jaar weer aan het voetballen. Voor mijn gevoel ging dat zo ontzettend goed. Wanneer ik daar nu al aan denk zie ik er tegenop. Dat staat de komende tijd ook op een laag pitje. Ik wil eerst keuzes maken. 

Het klinkt allemaal zo leuk. Schoon verklaard van Kanker. En dan? Dan komt pas het echte herstel. Een herstel waar ik nu al jaren in zit. Een herstel waar maar geen einde aan lijkt te komen. Soms heb ik dagen dat ik denk van nu gaat het de goede kant op en dan gebeurt er wel weer iets waardoor het gewoon zo zwaar is. 

Operatie? 

Veel aan het nadenken. Operatie wel of niet doen? Wat gaat het mij opleveren? Kan ik weer zo’n lange herstelperiode mentaal en fysiek aan? Mijn lichaam voelt nu al als dat van een oude bejaarde man. Zoals het voor mijn ziek zijn was gaat het nooit meer worden. Dat weet ik ook.

Stel.. ik doe de operatie wel. Het gaat helemaal mis en in het ergste geval kom ik er heel slecht uit. Kan ik niks meer. Dan rest er nog 1 ding en dan moet ik alles opgeven. Dan is het einde verhaal. Wil ik dat Milan aan doen? De mensen die om mij geven? Wil ik hun dat aan doen? Voor mij is het dan afgelopen en heb ik rust. Ik merk er niks van als het lampje uit is. Maar voor de mensen om mij heen gaat het dan pas echt beginnen. Wil ik dat? Ik weet het op dit moment echt niet. Soms denk ik wel dat het voor mij de makkelijkste weg is. Het is een keer klaar. Steeds maar blijven vechten kost zo ontzettend veel energie. Goedbedoelde adviezen zijn altijd welkom maar ik moet toch echt zelf de keuze maken. 

Prothese 

Ook is er nog een mogelijkheid met een andere prothese. Dit loopt momenteel in het UMCG. Daar zijn ze druk voor mij aan de slag om te kijken of er nog meer mogelijk is qua prothetiek. Of dat misschien een prothese in 2 delen een optie is. Doordat er in de afgelopen tijd veel is gebeurt zal mijn huidige prothese niet meer goed sluiten. 

Wat nu?

Voor nu ga ik eerst snel weer een gesprek aan met mijn hoofdbehandelaar en de psycholoog in het Antoni van Leeuwenhoek. Ook zal er binnenkort weer een controle plaatsvinden. Zoals het nu is is geen optie in elk geval. 

P.s. sorry voor de mensen dat ik niet altijd even snel reageer. Ik lees het allemaal maar soms heb ik even geen energie om te reageren. Excuses.

Liefs,
Henkie

Advertentie

2 gedachten over “Wat als het even niet meer gaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s