Wie is Henk?

Mijn reden om met een blog te beginnen komt doordat ik 8 maart 2018 ben gediagnosticeerd met plaveiselcelcarcinoom(kwaadaardige tumor) in mijn rechterbijholte met uitzaaiing naar de lymfklieren.

De diagnose kwam op 8 maart 2018 nadat ik al enkele maanden met verkoudheidsklachten liep. Na allerlei onderzoeken bleek het goed mis te zijn. Het ging om een tumor van 6 cm in het rond. Schrikken natuurlijk! Maar ik ging de strijd aan. Na een operatie van zo’n 14 uur hadden ze de tumor volledig weg kunnen halen. 

Na heel wat bestralingen en chemo leek de tumor ook echt weg te zijn. Tot ik plotsklap in Januari een kleine herstelingreep zou hebben en er toch weer Tumor zat. De arts zei ook dat het er niet goed uitzag. Dat bleek naderhand ook na het zien van de MRI. Ze konden in Groningen helaas niets meer voor mij betekenen. Ze gaven wel aan dat ik voor een second opinion naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis mocht. 

In het Antoni van Leeuwenhoek kwamen ze wel gelijk met een boodschap dat mochten ze iets kunnen doen ik sowieso mijn oog zou kwijtraken. Na allerlei onderzoeken kwamen ze tot de conclusie dat  ze nog iets voor mij konden betekenen. Dit zou wel grote gevolgen hebben.

Tijdens de eerste operatie in het AVL was het de bedoeling dat ze de tumor en mijn oog zouden verwijderen, gevolgd door brachytherapie(inwendige bestraling). Dit was allemaal goed gegaan tot ’s nachts het weefsel in mijn gezicht begon af te sterven. Hierdoor mocht ik de volgende ochtend opnieuw onder het mes. Het weefsel was helaas niet meer te redden en is verwijderd. Hierdoor zou ik 2 dagen later(weekend zat ertussen) opnieuw onder het mes moeten. Ze hebben toen een spier vanuit mijn rug doorgetrokken naar boven. Helaas niet volledig dekkend waardoor ik een open wond heb in mijn gezicht. 

Hiervoor heb ik een prothese maar die past nog niet optimaal. Vandaar dat jullie mij 99 van de 100 keer met een pleister voorbij zien komen. Momenteel heb ik net weer een operatie gehad voor mijn kin en lip. Komt als het goed is nog een operatie aan voor mijn nek. 

Doordat het een open wond is heeft het grote gevolgen voor de dagelijkse dingen. Ik ben voornamelijk aangewezen op Sonde voeding. Hiervoor heb ik een PRG Sonde in mijn maag. Drinken lukt helaas ook nog niet op een normale manier. Hiervoor gebruik ik een medische spuit. 

In dit stukje zijn niet alle operaties beschreven. Maar dat is grotendeels terug te vinden in mijn blogberichten.

Liefs,
Henk